Wednesday 27 April 2011

Acar Ikan berempah


Saya suka sangat lauk ni. Sedap dan jimat tenaga. Ada ikan, ada sayur dia sekali. Kat rumah ni, kalau makan pun tak berapa leceh. Ada Nasi, ada satu lauk pun dah cukup. Ada orang, kena ada ikan goreng ke ayam goreng ker, walaupun dah masak kari ker lemak ayam ker. Tapi kat rumah saya, satu lauk cukup. Mudahkan.

Tapi, kalau masak lemak sayur ker, lauk bening ker, hahh sambal dan ikan ke ayam wajiblahhh. Kalau tak ada, saya pun tak lalu nak makan. hehe. Okey, masak ni senang jer, Goreng dulu ikan tu. Lepas tu, masak Acar timun dengan lobak tu macam ala-ala Acar Johor yang dulu-dulu orang buat masa kenduri kahwin tu tapi bezanya letak rempah kari jer, then gaulkan dengan ikan goreng tu.. Mak Aiiihhhh.. sedapp.

No comments:

Post a Comment